Tipogovori 2017

Tipogovori 2017

Četrta sezona pogovorov z mladimi tipografi, oblikovalci črkovnih vrst. Gosti jih Vodnikova domačija Šiška v organizaciji Društva Tipo Brda, Naravoslovnotehniške fakultete in Akademije za likovno umetnost in oblikovanje UL.

Tipogovori so govori in pogovori, ki jim je skupna iztočnica predanost tipografiji. Zrasli so iz seminarjev pri predmetih Načrtovanje pisav in Ustvarjalna tipografija na študijskem programu Grafične in interaktivne komunikacije Oddelka za tekstilstvo, grafiko in oblikovanje Naravoslovnotehniške fakultete, pod vodstvom izr. prof. Domna Frasa. Z njimi smo začeli v poletnem semestru 2014 in jih utrdili v letih 2015 in 2016.

__________

 

#11 Surya Djalil
PAPIRNATE ČRKE
Tipografija v prostoru

torek, 11. april ob 19h

Surya Djalil je svojo oblikovalsko pot začel z vpisom študija Grafičnih in interaktivnih komunikacij na Naravoslovnotehniški fakulteti, kjer je diplomiral in kasneje tudi magistriral. Svojo ljubezen do oblikovanja izkazuje na različne načine, najraje v obliki eksperimentov z geometrijo, ilustracijo, fotografijo in tipografijo ter posledičnega odkrivanja povezav in vzorcev, tako v digitalnem kot analognem okolju. Prav to ga je privedlo tudi do izdelave magistrskega dela, v katerem je spojil tehnike ročnega izdelovanja papirja s 3D pisavo ter z minimalno intervencijo v prostor dosegel, da preprosta linijska tipografija zaživi, svetloba in sence pa ji dajo maso ter pomen.

__________

 

#12 Anja Delbello
OBLIKOVANJE KOT DEL VSEBINE
Ozadje načrtovanja didaktično-kulinarične knjige Plava

torek, 18. april ob 19h

Anja Delbello je grafična oblikovalka s fokusom na oblikovanju knjig in drugih publikacij. Njen pristop je oblikovanje, ki je osnovano na vsebini in ima v mislih končnega uporabnika/bralca/gledalca, kar je podrobneje raziskala tudi v magistrskem delu, ki ga je leta 2016 zaključila na smeri Grafične in interaktivne komunikacije na NTF. Z Aljažem Veselom tvorita oblikovalski tandem AA, deluje pa tudi znotraj kolektiva Matej Koren Studio. Njeno delo je bilo razstavljeno na različnih skupinskih razstavah doma in po svetu, prejela pa je tudi nagrade, kot sta Najlepša slovenska knjiga 2015 na 31. Slovenskem knjižnem sejmu in Certificate of Typographic Excellence na oblikovalskem tekmovanju TDC62 (New York).

 

Vabljeni!

__________

Aktivno na fb:

https://www.facebook.com/tipobrda/

https://www.facebook.com/events/2070861823140111/

https://www.facebook.com/events/1933439693566226/